Dochter van Mosaic World speelt in op groeiende nood aan tijdelijke beveiliging
Antwerpen, 26 april 2022 – Watchtower Security Solutions, een onderdeel van de Nederlandse vastgoedspecialist Mosaic World, die in 2023 dertig jaar bestaat, breidt zijn actieterrein uit naar België. Met zijn geavanceerde en internationaal bekroonde mobiele beveiligingsoplossingen biedt Watchtower, dat behalve bij onze Noorderburen ook actief is in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, bescherming tegen vandalisme, inbraak, kraak en diefstal, maar ook een doeltreffend alternatief voor het bewaken van kritieke infrastructuur.
Mosaic World is een van oorsprong Nederlandse vastgoedspeler die in 1993 werd opgericht en verschillende woon- en werkoplossingen aanbiedt, bijvoorbeeld via de tijdelijke herbestemming van leegstaand vastgoed. Op bijna 30 jaar tijd beheerde Mosaic meer dan 100.000 ruimtes in negen landen, als dusdanig heeft het bedrijf jarenlange ervaring met bouwen, bouwplaatsen en de beveiliging ervan.
Antwoord op groeiende nood
Met de lancering van Watchtower Security Solutions biedt Mosaic World nu ook in ons land voordelige, innovatieve en digitale beveiligingsoplossingen aan: de Watchtower, de Watchtower Box, de Watchtower Alarm Kit, en de Watchtower App.
“Diefstal van duur bouwmateriaal op werven is al langer een ware plaag, die bedrijven veel geld kost. Daarnaast maken ook fenomenen als vandalisme, inbraak en kraak dat bewaking geen luxe meer is maar steeds vaker noodzaak wordt. Met Watchtower bieden we een antwoord op die groeiende nood, met bewust zichtbare, doeltreffende en voordelige oplossingen op maat die bovendien multi-inzetbaar zijn: leegstaande eigendommen, festivals en evenementen, parkings, sportstadia, kantoren, enzovoort, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen, elektriciteitscentrales… De lijst is lang!”, stelt Wouter Ommeslag, COO van Mosaic World.
Slimme technologie voor maximale doeltreffendheid
Watchtower zet daarbij maximaal in op slimme technologie, denk bijvoorbeeld aan smart tracking-camera’s en geautomatiseerde video-analyse met zelflerende AI-software, om valse alarmen, bijvoorbeeld door dieren, te voorkomen. Ook is er een mobiele app die toelaat om zelf het alarm te beheren vanop afstand, zonder daarvoor een alarmcentrale te moeten bellen. Binnenkort komt daar nog een volwaardig klantenportaal bij.
“Gezien we met Monoma, een andere Mosaic-dochter, al in België aanwezig waren, was de lancering van Watchtower een complementaire en logische volgende stap, gezien het grote en groeiende marktpotentieel. Tijdelijke beveiliging is here to stay, en dat zijn wij ook!”, besluit Wouter Ommeslag, COO van Mosaic World.
Zowel in Frankrijk als in het VK vielen de oplossingen van Watchtower Security Solutions al in de prijzen.
Over Watchtower Security Solutions
Watchtower Security Solutions is expert op het gebied van tijdelijke beveiligingsoplossingen en mobiele camerabewaking. Met geavanceerde digitale oplossingen op maat biedt het beveiliging en bescherming tegen vandalisme, inbraak, kraak en diefstal voor heel uiteenlopende situaties en omgevingen, gaande van bouwterreinen en (leegstaand) vastgoed tot parkeerfaciliteiten en evenementen, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen of elektriciteitscentrales. Het bedrijf is momenteel actief in vier landen, met vestigingen in Eindhoven (NL), Düsseldorf (DE), Stoke-on-Trent (UK) en Hoboken (BE).
Watchtower Security Solutions is onderdeel van Mosaic World, een Nederlandse vastgoedspecialist die in 1993 het licht zag en via haar vijf merken – B-right, Monoma, NewNewNew, Plaza en Watchtower – diverse moderne, vaak tijdelijke woon- en werkoplossingen aanbiedt in nieuw en bestaand vastgoed met het oog op meerwaarde voor zowel eigenaars, bewoners als omwonenden. Het bedrijf telt ruim 250 medewerkers, verspreid over dertien kantoren in negen landen: Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Finland, Ierland en het VK. In zijn bijna dertigjarig bestaan beheerde Mosaic World alles tezamen meer dan 100.000 ruimtes in ruim 10.000 gemeenschapsprojecten.