’t Kleine Genoegen

Restaurant ” ’t Kleine Genoegen” is duidelijk een druk bezochte plek: we willen op een zaterdagavond een tafeltje voor 4 personen. We hebben beet, maar enkel omdat een ander gezelschap op het laatste moment annuleerde. Het restaurant is inderdaad vrij klein, maar heel gezellig. De knetterende open haard verspreidt een gezellige warmte op deze ijskoude winterdag.

Het gezelschap besluit zich te laten verrassen door het verrassingsmenu. Ik ben normaal niet zo’n fan van een mystery-concept, maar dat wordt hier meteen goed gemaakt door de vraag: ‘zijn er zaken die jullie zeker niet willen eten?’. Ik vermeld mijn aversie voor zeevruchten. En daar wordt inderdaad doorheen het hele menu rekening mee gehouden. Deze klantgerichtheid blijven we trouwens gedurende ons bezoek ervaren: er worden allerlei suggesties gedaan, zonder iets op te dringen.

De aperitiefhapjes

We nemen een aperitief maison en krijgen daarbij eendenleverpaté met een sausje van groene appel. De chef toont zijn creativiteit door af te werken met een caviaar van rode biet. De combinatie van een oerdegelijk product als ganzenlever met de ‘El Bulli’-achtige caviaar van rode biet is zeer geslaagd.

Eerste gerechtje

De rest van het gezelschap krijgt een ‘scheermesje’, maar ik krijg een zalm met zeewier en een zalf van pompoen. Daarna volgt een soep van kastanje (helaas geen foto)

Na de soep krijgen we een stukje vis.

Het hoofdgerecht

Als hoofdgerecht krijgen we een hazenrug filet, amandelkroketjes, rode biet en knolselder. De smaken gaan perfect samen, de ingrediënten zijn allemaal van topkwaliteit en de chef overstijgt het klassieke van dit gerecht door opnieuw met El Bulli-like technieken te werken.

Het dessert

Het dessert wordt ons voorgesteld als een symfonie van smaken. En dat is het ook! Men zegt wel eens dat je de kwaliteit van een restaurant kan afmeten aan de hand van het dessert. Dit dessert is een van de beste die in de voorbije maanden gegeten heb: een bolletje ijs met kaviaar van koffie (daar is El Bulli weer), donuts van groene appel (El Bulli, 2), chocolade, hazelnoot, kastanje… Zoals gezegd: een heerlijke symfonie van smaken die Bach jaloers zouden maken!

We mochten van dit alles genieten voor 52€. Wie in Hasselt is en wil verrast worden door een mix van klassieke keuken en de nieuwe keuken is bij ’t Klein Genoegen aan het juiste adres, want mijn genoegen over deze zaak was groot.

’t Kleine Genoegen
Raamstraat 3
3500 Hasselt
Gegeten op: 27/11/2010
Beoordeling: WWWW

Dit bericht is geplaatst in Hasselt met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie