Hogeschool digitaliseert cursusmateriaal op vraag van studenten (Bruzz, 1 mei 2018)

Studenten van de hogeschool Odisee krijgen vanaf komend academiejaar hun cursussen niet alleen op papier, maar ook digitaal. Op die manier kunnen ze hun lesmateriaal altijd en overal raadplegen. De cursussen zijn op maat gemaakt als e-boek.

De meerderheid van de studenten wil zijn cursussen graag online kunnen raadplegen, zo bleek uit een enquête die Odisee afnam. Vorig jaar liep er daarom al een proefproject met digitale cursussen bij enkele opleidingen, en dit jaar maakten de eerstejaarsstudenten van Odisee gebruik van het digitale aanbod. “De resultaten waren positief, dus we hebben besloten om vanaf september 2018 alle zelfontwikkelde cursusteksten van onze professionele opleidingen digitaal aan te bieden,” zegt Bart D’haenens van de Odisee-cel ICT in Onderwijs.

Via de app, waarvoor studenten jaarlijks zeven euro betalen, kunnen ze de cursussen ook offline raadplegen. Het gedownloade lesmateriaal kunnen ze tot hun afstuderen blijven raadplegen via de app. Docenten van de opleidingen die de app al hebben getest, reageerden enthousiaste vanwege de mogelijkheid om notities toe te voegen, passages te markeren of dingen op te zoeken met de zoekfunctie.

Docenten kunnen bovendien de elektronische versie van de tekst verder aanvullen met beeld- en videomateriaal, interactieve animaties en oefeningen. “Met dit project zijn we bij Odisee tegelijk traditioneel en vernieuwend”, zegt Wouter Ommeslag, Hoofd Facilitair & Technisch Beheer. “Traditioneel, omdat we vertrekken van de schriftelijke cursussen die de studenten ook zelf wensen. Maar ook vernieuwend, omdat we als een van de eerste hogescholen in Vlaanderen op deze schaal onze zelfontwikkelde cursussen digitaliseren en aanbieden.”

Dit bericht is geplaatst in Persartikels met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie