Cospaia

Vrijdagavond landde ik in de Cospaia. Cospaia is een pareltje van ’trendy’ architectuur in de al even trendy wijk van Toison D’or – Louisa. Je struikelt er over de diplomaten en de expats die in alle mogelijke talen of gebroken Engels converseren. Het interieur heeft als thema een ‘mysterieuze gesluierde vrouw’ en is een van de meest indrukwekkende interieurs die ik al gezien heb. ‘Cospaia’ is trouwens een gehucht in het Italiaanse Perugia, maar in de keuken is van de Italiaanse roots weinig te merken.

Als voorgerecht neem ik een Sushi&Sashimi van Tonijn & Zalm. Tonijn, een van mijn lievelingsingrediënten. Het plankje is perfect afgewerkt met heerlijk verse tonijn die zeker meekan met de betere sushi-bar. (14,50€)

Sushi-Sashimi van Tonijn & Zalm

Als hoofdgerecht ga ik voor een gewaagdere schotel: Hazenrug met speculoos. Dat klinkt speciaal, en dat is het ook. De hazenrug werd ingestreken met verkruimelde speculaas. Daarbij wordt nog een appeltje met bosbessen geserveerd. De smaken passen uitstekend bij elkaar, dit is een heerlijke schotel!

Hazenrug met speculaas

Na de maaltijd begeven we ons naar de bar, waar een heel uitgebreide kaart aan cocktails en spirits op ons wacht. De cocktails worden steeds met de beste dranken gemaakt en met de grootste zorg gemixt.

Cospaia is een echte klassezaak, maar niet echt goedkoop. Maar wie op zoek is naar een heerlijke keuken en een prachtig kader voor een decadent avondje uit, komt bij Cospiaia zeker aan zijn trekken!

Cospaia
Capitaine Crespel 1
1050 Brussel (vlakbij metro Louisa en Hallepoort)
Gegeten op 12/11/2010
Beoordeling: WWWW

Geef een reactie