Fornostar

Het is Europese Top in Brussel en dit is de vierde poging om ergens binnen te geraken. De ‘forth best’ option – pizzeria Fornostar – bleek zeker niet slecht.

De naam doet al wat bijzonder aan en op de vitrine staat: “Wij zijn geen trendy restaurant / Nous ne sommes pas un resto à la mode”, wat uiteraard bol staat van de ironie. Het interieur mag er zeker zijn, het is opgebouwd rond de pizzaoven in het midden van de zaak, aangevuld met een kanjer van een snijmachine. De (wel erg) laag hangende lampen creëren een stemmige sfeer aan de tafels. Helaas staan die wel echt dicht op elkaar.

Ik besluit toch geen pizza te nemen, maar ik ga voor de suggestie van de dag: saltimbocca.

Saltimbocca

De saltimbocca is voortreffelijk. De pasta wordt in een apart schoteltje bij opgediend, wat zeker een pluspunt is. De saus is afgewerkt met verse kruiden en verse tomaten. Fornostar levert kwaliteit en een beetje meer, maar niet direct sex on the plate.  Als dessert neem ik – hoe kan het ook anders – een tiramisu.

Tiramisu

De tiramisu heeft iets te weinig lange vingers, maar voor de rest is die meer dan behoorlijk.

Dit restaurant is iets duurder dan de gemiddelde Italiaan (Tiramisu €7, Pizza 4 kazen €14, penne arrabiata €14), maar de afwerking en de inrichting zijn dan ook iets beter dan gemiddeld. Bij publico bijvoorbeeld eet je goedkoper, maar is de afwerking minder fijn. Alles bij elkaar komen we dan toch aan een redelijk mooie prijs/kwaliteit.

Fornostar
Brandhoutkaai 65
1000 Brussel
Gegeten op: 24/03/2011
Beoordeling: WWW

Dit bericht is geplaatst in Brussel met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie