L’Atelier de Michel D

Dit restaurant is intussen helaas GESLOTEN

Chef Michel Dukissis heeft een mooi palmares waaronder de prijs Prosper Montagné voor beste kok 1997. We gaan dus met hoog gespannen verwachtingen naar het restaurant.
We besluiten om het menu van de chef te nemen, le menu de Michel D. De chef zelf komt ons het menu uitleggen, de ontvangst is vriendelijk.

Als aperitiefhapje krijgen we een duo van runds-en zalmtartaar, afgewerkt met groene pesto. De vrouw van het huis vraag spontaan of we bij de hapjes graag een aperitief drinken dan wel meteen aan te vangen met de aangepaste wijnen. We kiezen voor het laatste.

De aperitiefhapjes

Als eerste voorgerecht krijgen we een kort gebakken rode Tonijn, met een cannelloni , een mousse van aubergine en pesto. De tonijn is perfect gebakken (niet te hard). Tonijn combineren met de cannelloni is een geslaagde keuze. Intussen vloeit de aangepaste wijn rijkelijk.

Eerste voorgerecht: Rode Tonijn

Als tweede voorgerecht krijgen we een Skrei (Skrei is de naam van Kabeljauw tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien.) met enkele schaaldieren met paprika en koriander. De Skrei is op het vel gebakken en de kwaliteit is gewoon top.

Tweede voorgerecht: Skrei

Voor het hoofdgerecht wisselt men naar vlees: speenvarken met mosterdsaus. De switch naar vlees vind ik een goede keuze voor de variatie. Het speenvarken is goed, maar hebben in tegenstelling tot de vorige schotels niet  het *waauw* effect. De aangepaste wijnen ‘passen’ zich ook aan van witte naar rode wijn. We blijven wat langer tafelen en men giet galant bij tot we meer dan een halve fles van deze heerlijk wijn soldaat gemaakt hadden.

Het hoofdgerecht: speenvarken

Als dessert krijgen we een sabayon met zoete wijn versierd met pompelmoes. De consistentie van de sabayon is perfect en last blijkt dus zeker niet least.

Het dessert: sabayon

We betalen voor deze gerechten en een vloed aan wijn de som van 65€/pp. Ik vond het dit zeker waard. De zorg en verfijning voor het eten is meer dan wat men op andere plaatsen in Brussel voor dezelfde prijs krijgt. Voor elke schotel de (open) keuken verlaat geeft ‘Michel’ zijn laatste finishing touch mee. De passie voor het eten zie je op het bord. Wie in Brussel een verfijndere keuken zoekt, is bij Michel D prijs/kwaliteit zeer goed bediend. Een absolute aanrader!

L’atelier de Michel D
Oud Korenhuis 31
1000 Brussel
Gegeten op: 19/3/2011
Beoordeling: WWWW

Geef een reactie