Kasteel Diependael

Het familiefeest op Kerstdag vond dit jaar plaats in Kasteel Diependael in Elewijt (Zemst-Mechelen). Het restaurant – een gerenoveerd kasteel – heeft een ster in de Michelin, al sinds 1996. In het restaurant zorgen eikenhouten vloeren, schilderwerken van Peter Breurs, maar vooral het prominent aanwezige Boda glaswerk voor een geslaagde combinatie van het ‘oude’ kasteel met een modern interieur.

Aperitiefhapje

Als hapje krijgen we (van links naar rechts) een oester – een glaasje met tarbot en een soepje van pompoen. De breidingen en smaken zijn goed, maar de *waauw* die je bij de hapjes van een sterrenzaak verwacht, blijft wat achterwege.

Eerste voorgerecht

Als eerste voorgerecht krijgen we een St-Jakobbsvrucht, een mousse van kreeft, een tartaar van kreeft en een limoensorbet. De presentatie zorgt deze keer wel voor een aangename verrassing. De kreeft is op een creatieve manier verwerkt, de andere elementen zijn klassieker.

Tweede voorgerecht

 

Als tweede voorgerecht krijgen we langoustine, gerookte zalm en ganzenleverijs in een soepje van aardpeer. We krijgen eerst het bord met de langoustine, gerookte zalm en ganzenleverijs en daarna komt de vrouw des huizes iedereen bedienen met de aardpeersoep. De aardpeersoep domineert wat te veel en verdrinkt bijna letterlijk de langoustine, ganzenlever en zalm.

Eerste hoofdgerecht

Als eerste hoofdgerecht krijgen we een jonge tarbot op een bedje van kalfswang en tartuffo, afgewerkt met grijze garnalen.  Het bedje van kalfswang doet een beetje afbreuk aan de heerlijke jonge tarbot. De garnalen zijn uitstekend.

Tweede hoofdgerecht

Als tweede hoofdgerecht krijgen we reefilet me een mousse van kweepeer, witloof, macaron en een zalf van wortel. De bereidingen zijn uitstekend en de macaron is een originele toets.  De andere componenten zijn eerder klassiekers.

Feestdessert

Als dessert krijgen we chocolade, met speculaasijs en gebak. Het dessert is lekker, maar heeft niet de originaliteit om onvergetelijk te zijn.

 

Over het geheel genomen hebben we lekker getafeld, maar het culinaire niveau was relatief lager dan het niveau van de prijs. De keuken is wat verouderd, klassieke ingrediënten met weinig innovatie in de combinatie of bereiding, wat de ster wat doet tanen.

Kasteel Diependael
Tervuursesteenweg 511
1982 Elewijt
Gegeten op: 25/12/2010
Beoordeling: WWW

Geef een reactie