Categoriearchief: Gent

Kaarslicht

Ik kom al enige tijd geregeld in het kaarslicht, om de simpele reden dat dit heel dichtbij gelegen is. Bij de start van het lenteseizoen wist het restaurant toch te verbazen. In het verleden was het een heel eenvoudige kaart (pasta, scampi, etc) tegen een degelijke prijs. Nu zijn de suggesties van een klasse hoger, waarbij de prijs amper gestegen is. De prijs/kwaliteit stijgt daarmee tot een heel mooi niveau. Ook het servies is mee upgradet naar een hoger niveau: de tonijn wordt opgediend op steen.

Tonijn

Ik kies tonijn als hoofdgerecht (23€). De tonijn is perfect gegrild en de afwerking met de ‘zalven’ is heel smaakvol. De chef overstijgt zichzelf.

We worden meer dan behoorlijk bediend voor deze prijs. Ik vind het mooi om zien om dit restaurant te zien groeien. Hopelijk houden ze de goede koers aan…

Kaarslicht
Steenweg 254
910 Eke
Gegeten op: 26/3/2011
Beoordeling: WWW

Per Bacco

‘Per Bacco’ – ‘Oh my God!’ in het Italiaans – is een osteria die medio 2006 in de Sint-Jacobsnieuwstraat opende. Het concept is een winkel en restaurant bij elkaar, niet echt courant in Vlaanderen. De bijwerkingen daarvan (bv een koeltoog in het ‘restaurant’) zijn wat storend voor wie een gezellig dineetje verwacht. De inrichting en met meubilair zijn heel (te?) eenvoudig, de bediening is hartelijk Italiaans vriendelijk. Het eigenzinnige concept is dan ook in trek bij het ‘alternatief publiek’, het de favoriete stek van onder meer Felix van Groeningen. De kaart is beperkt gehouden, met keuze uit slechts enkele hoofdgerechten.

Als voorgerecht neem ik een bord ‘artisanale vleeswaren’. Ik krijg inderdaad een bord met het beste van de Italiaanse charcuterie, maar zonder veel afwerking. Als hoofdgerecht neem ik zeebaars, alle ingrediënten zijn van uitstekende kwaliteit maar missen wat afwerking en originaliteit.

Bij per Bacco zijn de producten van topkwaliteit, maar het mist wat verfijning, wat voor die prijs toch zou mogen…

Per Bacco
Sint-Jacobsnieuwstraat 56
9000 Gent
Gegeten op 13/11/2010
Beoordeling: WW